למרות היתרונות המוכחים של עיסוק בפעילות גופנית, בשלב ראשון באיזון רמות הסוכר, רמות השומנים ולחץ הדם, ובשלב שני בהפחתת הסיכון לסיבוכי המחלהמצער לציין כי מרבית חולי הסכרת אינם פעילים גופנית כלל.

אחת הסיבות לכך היא זו שלא כל אדם חולה בסכרת יכול ורוצה לעסוק בפעילות שכזו. אנשים רבים מדי מתקשים בקימה מכסא, בעמידה ובוודאי בהליכה. חלקם מתקשים בגלל כאבים.

תרגול רך על מזרן, בשיטת סופטנס (שמקורותיה גם בשיטת פלדנקרייז), משפר את זרימת דם בכל הגוף, מפחית לחץ דם, משכלל את יכולת התנועה ומרגיע. כשכל זה נעשה ברכות, ללא מאמץ וכאב, גוברים הסיכויים לכך שאנשים אלו ימצאו את עצמם מתרגלים יותר על מזרן ובהמשך גם הולכים יותר. וביתר קלות והנאה. 

כושר ללא מאמץ

רוב האנשים לא מודעים לכך שכושר תנועתי משתפר לא רק מתוך תרגילי מאמץ ומתיחות. כושר גופני משתפר במקרים רבים מתוך השחרור מכאב ומנוקשות

כמעט ללא יוצא מהכלל אנשים קמים משיעור בשיטת סופטנס כשהם חשים את גופם גמיש יותר, זקוף יותר, בעל שיווי משקל טוב יותר, קל תנועה ואפילו קל משקל. אם היו כאבים הם פוחתים בהדרגה בזכות התרגול.

סיבוכי המחלה

כדי להקטין את הסיכון לסיבוכי המחלה ואף להמנע מהם חשוב להבין שתרגול, גם אם  רך כמו בשיטת סופטנס, משפר את זרימת דם בכל הגוף ואצל אנשים חולי סכרת שיפור זרימת הדם שכזה ברגליים מפחית את סיכוני הפגיעה הבלתי הפיכה בהן

תרגול בשיטת סופטנס, שאינו כרוך במאמץ או בכאב ואף משחרר מכאב, יכול לעזור לאדם המתקשה בשמירה על שגרת פעילות גופנית, להכנס אליה בהדרגה ולהפוך פעיל יותר ויותר. כשההליכה הופכת קלה יתר בזכות התרגול הרך על המזרן, הופכים אנשים חולי סכרת שלא היו פעילים כלל, לכאלו ששומרים על שגרת פעילות רכה ללא קושי ואף בהנאה גדולה.

תרופה או תרגול?

מחקרים רבים הוכיחו שהשפעתה של פעילות גופנית אצל אנשים חולי סכרת דומה במקרים רבים להשפעתו של טיפול תרופתי, ללא תופעות לוואי של טיפול זה

אם ללא מאמץ, מתיחות או כאב ניתן להגיע לחיים מלאי תנועה ונטולי כאבים, למה אנחנו מחכים? להצצה בתכנית לעוף עם הגוף, גם לאנשים חולי סכרת, לחצו כאן.